Председателят на Надзорния съвет на Шалке 04 Клеменс Тьонис подаде

...
Председателят на Надзорния съвет на Шалке 04 Клеменс Тьонис подаде
Коментари Харесай

Оставка в "Шалке 04" след масовото заразяване с COVID-19 в кланица с български работници

Председателят на Надзорния съвет на " Шалке 04 " Клеменс Тьонис подаде оставка след 26 години в клуба. Той е взел решение да напусне футболния тим след разразилия се скандал със инфектирани с ковид в неговата месопреработвателна фабрика " Тьонис ".
Двама българи от най-голямата касапница в Германия са инфектирани с COVID-19 Те са настанени в болница и са под лекарско наблюдаване
Това е най-голямата месопреработвателна фабрика в Германия. От огнището има повече от 2090 положителни теста, измежду тях на двамата българи. В предприятието работят 590 наши сънародници.

Заради всеобщото заразяване с ковид последователи на " Шалке 04 " приканиха за оставката на Тьонис.

#S04-Update: Clemens Tönnies legt sein Amt beim FC Schalke 04 nieder.
— FC Schalke 04 () (@s04) June 30, 2020

" Като член и ръководител на Надзорния съвет Клеменс Тьонис имаше голям принос за това в последните 26 години " Шалке 04 " да се утвърди в тежка категория на Бундеслигата спортно-технически и стопански. Неговата интернационална мрежа, мощен предприемачески дух и буйна отдаденост оформиха нашия клуб по специфичен метод ", разясниха от клуба.

Тьонис бе част от Надзорния съвет от декември 1994-а, а от ноември 2001-а бе ръководител. За тези 26 години " кралскосините " печелят Купата на Германия два пъти и записват седем участия в Шампионската лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР