Председателят на лекарския съюз в Атика Матина Пагони посочи пред

...
Председателят на лекарския съюз в Атика Матина Пагони посочи пред
Коментари Харесай

Здравните власти в Гърция алармират за рязко покачване на броя на заразените с COVID-19

Председателят на лекарския съюз в Атика Матина Пагони уточни пред медиите, че с 14% са се нараснали инфектираните с ковид. Медицинските експерти предлагат носене на маски, където се събират доста хора, като да вземем за пример в градския превоз и съблюдаване на безвредна отдалеченост.

 

Неочаквано рано, съгласно лекарите, се е засилило разпространяването на вируса.

 

Гръцкото министерство на опазването на здравето не планува въвеждане на наложителни маски, заради отмалялост измежду локалните да съблюдават рестриктивните мерки. Все отново се приканват най-малко в учебните заведения родителите да изискат носене на маски от децата.

 

Във фокуса на ежедневния надзор е област Тесалия след наводненията. Поради проблеми с питейната вода там има фрапантен скок на болните с стомашно-чревни проблеми. За ден са открити и 49 случая на инфектирани с COVID-19.

 

Властите молят при пътешестване през Тесалия да се съблюдават превантивни ограничения с маски и да се пие единствено минерална вода.

 

В страната работи доста рискова композиция от COVID-19 и сезонен грип, съгласно лекарите, които предлагат и имунизиране. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg