Председателят на Комитета по правилника на Камарата на представителите на

...
Председателят на Комитета по правилника на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Камарата е в готовност да обсъди импийчмънта на Тръмп в сряда

Председателят на Комитета по правилника на Камарата на представителите на Съединени американски щати Джеймс Макгавърн съобщи, че чака предлагането за импийчмънт на президента Доналд Тръмп да бъде разисквано и гласувано в сряда и предвижда, че то ще бъде признато, съобщи ``Ройтерс``.

``Важно е да действаме и то да действаме съществено “, съобщи  Макгавърн в изявление за Си Ен Ен в понеделник. ``Очакваме предлагането да бъде разисквано в сряда и чакаме да бъде признато ”, съобщи той.

Макгавърн сподели още, че съгласно него републиканците ще възразят против настояването вицепрезидентът Майк Пенс да се позове на 25-ата корекция на Конституцията, с която има право да отстрани Тръмп от поста и да изземе неговите функционалности до встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари. Камарата на представителите би трябвало да гласоподава по този въпрос утре. След това Пенс ще разполага с 24 часа, с цел да задейства процедурата. Ако той откаже да направи това, долната камара на Конгреса ще пристъпи към импийчмънт на Тръмп, предава " Асошиейтед прес ".

Крайният резултат от процедура по импийчмънт обаче няма да стане явен преди началото на мандата на Байдън. За Си Ен Ен високопоставеният демократ от Камарата Джеймс Клайбърн изясни, че самият избор за импийчмънт може да се състои тази седмица, само че процесът в Сената, който ще докара до отстраняването на президента, ще бъде след края на мандата му, защото обвиняванията няма да бъдат изпратени преди да са изтекли първите 100 дни от встъпването на Байдън в служба. Клайбърн сподели, че изпращането на обвиняванията в този момент би попречило на новоизбрания президент да задейства политиките си и най-много да се концентрира вурху коронакризата.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР