Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов
Коментари Харесай

КЗП: „Погледнете внимателно информационното табло с валутните курсове преди ползването на услуги на обменните бюра по морето”

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов предизвести туристите да бъдат извънредно деликатни при използването на обменни бюра по Черноморието във връзка с предоставяната информация за валутните курсове.

В минали интервали Комисията се е натъквала на нелоялни практики, които са имали за цел да заблудят потребителите – най-много живеещи в чужбина българи и задгранични жители, които са пристигнали на отмора у нас. „ Бяха сложени сувенири с флаговете на разнообразни страни на табло, което основава усещане, че това са валутни курсове, а в действителност става дума за цената на тези артикули – да вземем за пример значки, отварачки или нещо сходно с националните знамена на страните, чиито валути най-често се обменят ”, даде образец Маргаритов. „ Вие от това сте примамени да влезете в този обект, като разчитате, че това е някакъв доста преференциален курс, а след това се оказва, че курсът е напълно друг. Заблуждаваща процедура, която предстои на глоба ”, разяснява той по bTV радио.

В предаването „ Важното, казано на глас “ ръководителят на КЗП даде рекомендации и на тези, които към момента не са запазили своите летни почивки и възнамеряват да го създадат през интернет. Той предизвести да се внимава доста за мними търговци най-много в обществените мрежи и за нелоялни практики в онлайн платформите за настаняване и туризъм. „ Да не се доверяват на анонсите, които от време на време – за резервация в последния миг изключително – споделят: „ единствено две стаи ”, „ направи резервацията незабавно ”, а да вършат съпоставки на друг вид предложения от разнообразни източници.

Тогава човек може в действителност да се ориентира най-добре и да види дали представяното като извънредно преференциално фактически е толкоз преференциално, съпоставено с други оферти, не безусловно обявени като „ последния миг ”, „ последната свободна стая ” и така нататък Маргаритов регистрира наклонност за спад на нарушаванията в областта на туризма в последните години. „ Трябва да се стремим да я запазим и нарушаванията да стават все по-малко, да не са тежки, да не са свързани с реализиране на активност в некатегоризирани обекти, тъй като – въпреки туризмът да е доста комплициран бранш и да въздействат доста фактори върху неговото развиване, колкото по-добро е качеството на услугата и колкото по-малко са недоволствата, толкоз по-сериозни са и трендовете за растеж на туристите. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР