Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов счита,

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов счита,
Коментари Харесай

НАЗП: Според комисията за защита на потребителите има и коректни измамници

 Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов смята, че измежду търговците в интернет има " правилни измамници “. До това умозаключение води коментарът му във връзка първото място на България в Доклада на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност във връзка с стоките менте, а точно – че не е толкоз ужасно, в случай че потребителите закупят подправена стока онлайн, защото могат да се възползват от правото на отвод в 14-дневен период, разясняват от Националната организация за отбрана на потребителите. 

" Изглежда Маргаритов разчита, че сред измамниците има и правилни. И че откакто бъде излъган, потребителят може да се обърне към търговеца-фантом, с цел да се възползва от правото си на отвод или претенция. Стигаме да извода, че ръководителят на КЗП не може да направи разлика сред предан и некоректен търговец и на процедура споделя, че съществуват " почтени измамници “, а с цел да го твърди, очевидно се е натъквал на такива.

За да продължи делото на ръководителя на КЗП, НАЗП предлага да се сътвори Регистър на правилните измамници. Считаме, че откакто има такива измамници, хората би трябвало да знаят кой от тях е правилен и кой не е. В Регистъра ще включим всички правилни измамници, които са удовлетворили претенциите на консуматори, откакто са ги измамили.

Тъй като НАЗП няма достъп до сходни данни, тя ще изиска от КЗП посредством заявление за достъп до социална информация информация за всички известни на ръководителя на контролния орган правилни измамници, които са почели правото на техните клиенти да се откажат от покупка, по тази причина че са им продали подправени артикули. По този лист ние ще ги записваме и предоставим в обществен тип, с цел да се знае и да бъдат вярно насочени хората.

НАЗП възнамерява още да организира онлайн анкета желаят ли потребителите да бъде основан Сертификат " Коректен лъжец “ и по образеца на " Коректна компания “ на включените в Регистъра " почтени измамници “ да бъдат предоставяни стикери, гарантиращи, че покупката на подправени артикули от тях не е толкоз съдбовна, тъй като постоянно могат се откажат от нея ", се показва още в позиция на НАЗП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР