Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров

...
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров
Коментари Харесай

Шефовете на КРС си раздали петцифрени бонуси насред корона-кризата

Председателят на Комисията за контролиране на известията (КРС) Иван Димитров се е самонаградил с близо 20 000 лева бонуси в края на юли. Това разкрил читателски сигнал, получен в Mediapool. По телефона висшият служител прецизирал пред изданието, че става дума за така наречен в допълнение материално стимулиране (ДМС), каквото се полагало в края на всяко тримесечие на всички чиновници в държавната администрация за добре свършена работа, само че сумата била по-малка.

При настъпването на пандемията и налагането на изключително състояние държавното управление разгласи, че стопира ДМС-тата на служителите, тъй като не е редно те да взимат
бонуси, до момента в който компании и жители се борят за оцеляване в рецесията. Оказва се обаче, че в КРС са решили, че след замяната на изключителното състояние с изключителна конюнктура мораториумът към този момент на важи и са си раздали материално стимулиране и за първото, и за второто тримесечие. Това се е случило в края на юли, когато всеки чиновник в КРС си е получил наградите за половин година.

Самият шеф на комисията изяснява пред Mediapool, че е взел не 20 000, а " под 20 000 лв., като 6000 лева от тази сума е месечната му заплата, а останалото е
бонус. Висшият служител акцентира, че тласъците са изцяло заслужени, тъй като ръководеният от него регулатор интензивно взел участие на пазара на пощенски услуги и връзки, работел за възстановяване на бизнес средата за мобилните оператори и за възстановяване на пощенските услуги, а също така е провел доста срещи за разпространение на 5G мрежите. Освен това по време на изключителното състояние от 13 март до 13 май чиновниците на КРС работили извънредно интензивно, с цел да обезпечат качествени и безпроблемни интернет връзки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР