Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов подписа обща декларация с Румъния

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и ръководителят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар подписаха обща декларация за съдействие, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

България и Румъния ще работят дружно за приемането ни в шенгенското пространство,

интеграцията на Западните Балкани, разговор със страните от Източното партньорство на Еврпейския съюз и защитата на Черно море, осведоми NOVA.

За това се схванаха ръководителите на парламентарните комисии по вътрешна сигурност на България и Румъния. На взаимното съвещание в Букурещ членовете на двете комисии се сплотиха към мнението, че са изпълнени всички критерии за влизане в Шенген.

"България е покрила критериите от 2011 година и сега се чака единствено политическото решение, което би трябвало да бъде вземано. Аз съм уверен, че напълно скоро това политическо решение ще бъде реалност ", съобщи Цветан Цветанов.

"Както Румъния по този начин и България ще изпълним общата си цел и ще се превърнем в хъб за развиване и сигурост на Европа ", сподели от своя страна ръководителят на комисията по защита, публичен ред и национална сигурност към Камарата на представителите на румънския парламент, Дорел Къпрар.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР