Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност се срещнаха с френските сенатори Марта дьо Сидрак и Жан-ив Леконт

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и членовете на комисията Димитър Лазаров, Мустафа Карадайъ и Филип Попов организираха работна среща във френския Сенат със сенаторите и заместник-председатели на Групата за другарство Франция-България Марта дьо Сидрак и Жан-ив Леконт, който е и член на Комисията по европейски въпроси и докладчик по въпросите на Шенген, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Българската делегация срещна сенаторите с настоящата политическа обстановка в страната и осъществените цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Дьо Сидрак, която е член и на Групата за другарство със Западните Балкани в Сената, означи, че целта ни за европейската вероятност и съгласуваност на страните от района е значим освен за сигурността, само че и за икономическото развиване на тези страни и Европейски Съюз като цяло.

Делегацията ни осведоми сенаторите и за напъните на страната ни за запазване на външната граница на Европейски Съюз и построения потенциал. Леконт акцентира, че, следейки от близко обстановката с Шенген, смята, че е заслужено страната ни да получи позитивно решение за присъединението по въздух и вода. Цветан Цветанов означи, че в тази връзка се поддържат непрекъснати контакти с немския и холандския парламент, като са отправени отворени предложения към тях за посещаване в България за запознаване със обстановката от първо лице. Същата покана българската делегация насочи и към френските си сътрудници в Сената.

В рамките на срещата бе разисквана и кандидатурата на България за ERM II като Цветан Цветанов посочи високия стопански напредък на страната от четири %, ниския недостиг, увеличението с 10 % на месечните хонорари в бюджетния бранш, както и увеличението на приходите в бюджета вследствие на сполучливата битка с контрабандата и сивия бранш. Вземайки поради обстоятелството, че България извършва Маастрихтските критерии, българската делегация означи, че чака позитивна противоположна връзка за влизането на страната в чакалнята на Еврозоната.

Участниците в срещата се сплотиха към заключението, че двустранното съдействие сред България и Франция в редица сфери като сигурността, стопанската система и културата е чудесно. Особено внимание бе обърнато на смисъла на подписаното през 2012 година съглашение сред българското Министерство на културата и Лувъра за образуване на реципрочни изложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР