Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Карлос

...
Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Карлос
Коментари Харесай

Скандал! Защо общински съветник плюе транспорта на София

Председателят на комисията по превоз в Столичния общински съвет Карлос Контрера упрекна самостоятелния общинар Борис Бонев, че е взимал пари от градския превоз в столицата, а в това време го плюе, предизвиква финансови загуби на общината и "изглежда... е в спор на ползи ".

"Откакто господин Бонев е общински консултант какво тъкмо свърши, с изключение на да оплюва всички останали? На последната комисия по превоз той непосредствено беше посочен като провинен Столична община да заплати 900 000 лева разходи и неустойки по контракта с МТК Гроуп. Спомняте си, че преди година същият се хвалеше по този проблем по какъв начин икономисал 3 млн. лева на общината, е съдът в този момент споделя друго. Толкова коства на софиянци пиарът на един ляв политик от ново потомство ", сподели Карлос Контрера.

Той напомни, че от 2017 година Бонев и групата му са водили спор за комерсиалната марка "Спаси София " с един от акционерите в МТК Гроуп, което съгласно него "обяснява цялото им озлобление и предприемчивост по тематиката ". Затова Контрера задава въпроса "защо този спор не е заявен като евентуален спор на ползи... ".

Контрера уточни обстановката в градския превоз. За 2022 година Столична община и 4-те общински транспортни сдружения са обезпечили към 350 млн. лева за финансиране на градския превоз. Заради спада на пасажери от пандемията и големия скок на цените на горивата, обаче са нужни спомагателни 144 млн. лева (за сега), които следва да бъдат обезпечени по европейския правилник 1370 като дотация от страната.

Затова и по време на митингът чиновниците на градския превоз са упорствали средствата да бъдат заложени при идната актуализация на държавния бюджет, с цел да може да се подсигурява обезпечаването на качествена транспортна услуга в града.

По време на митинга на служащите общинския консултант Борис Бонев се разгласи против потребността от отплата от страната. Според Контрера, "целта на господин Бонев е ясна - да дискредитира справедливите претенции на служащите, тъй че държавното управление да не даде средства от държавния бюджет за градския превоз на София ".

"Аз считам, че Борис Бонев сега обслужва "продължаваме смяната " и се явява тяхна маша в качеството си на единственият им общински консултант в София. Според мен залогът е дали Промяната ще го припознае като претендента си за кмет следващата година на локалните избори ", разяснява още Карлос Контрера.

Контрера счита, че "конюнктурните изявления на господин Бонев все още не дават отговор на истината, в противоположен случай надали Бонев и "Спаси София " щяха да работят против положителни възнаграждения ". Шефът на транспортната комисия цитира и съответни контракти, по които самостоятелният общински консултант е получил средства от транспортните сдружения на столицата.

"Г-н Бонев и "Спаси София " имат 3 контракта с "Метрополитен ", по които са получили близо 43 000 лева за дизайн на табели. Това са същите калпави табели, поради които се наложи по Трети метродиаметър (МС Национален замък на културата) да разпечата на пъстър принтер стрелки на хартия А4 и да ги налепи до дизайнерските табели на спасителите, с цел да не се объркваме пасажерите.... ", напомня Контрера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР