Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията

...
Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията
Коментари Харесай

Косачов: Последните години са период на пропуснати възможности между Русия и България

Председателят на Комисията по интернационалните въпроси при Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Константин Косачов изрази мнение, че през последните години връзките с България са интервал на пропуснати благоприятни условия и прикани за тяхната по-голяма активизация, съобщи ТАСС.

" Не мога да нарека връзките сред Русия и България забележителни и дейни. Последните 3-4 години, съгласно мен, са интервал на пропуснати благоприятни условия в нашите връзки. В някои сфери, а може би даже и във всички, политиката на България по съветското направление се образува от общата политика на Евросъюза и на НАТО към Русия ", сподели Косачов през днешния ден на среща с българския дипломат в Русия Бойко Коцев.

Според Косачов двете страни би трябвало да намерят повече благоприятни условия връзките им да се развиват по този начин, както те заслужават. " Взаимните благосклонности на двата народа не се нуждаят от коментар. Те абсолютно съществуват, само че дейностите на публично ниво някак изостават от публичния интерес ", означи сенаторът.

Коцев подсети, че в този момент България ръководи Съвета на Европа и си е сложила доста амбициозни цели за този интервал. " Ние желаеме да обединим всички страни, с цел да подсигуряваме стопански напредък в Европейски Съюз, във всяка страна членка ", сподели посланикът. Той уточни, че при българското председателство се възобновява разговорът ЕС-Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР