Председателят на Комисията на Африканския съюз категорично осъди смъртоносното насилие

...
Председателят на Комисията на Африканския съюз категорично осъди смъртоносното насилие
Коментари Харесай

Международната общност категорично осъди насилието в Нигерия

Председателят на Комисията на Африканския съюз изрично осъди смъртоносното принуждение в най-големия град в , Лагос, и прикани всички страни към " фаворизиран разговор ", съобщи БГНЕС.
Муса Факи Махамат " изрично осъжда насилието, избухнало на 20 октомври 2020 година по време на митинги в Лагос, Нигерия, довело до голям брой смъртни случаи и пострадвания ", се споделя в изказването му, публикувано през днешния ден сутринта.
 Десетилетие на държавни преврати в Африка Десетилетие на държавни преврати в Африка
През последното десетилетие в доста страни в Африка имаше преврати и промяна на властта. Последният случай е в Мали.  Военни движен...
" Председателят приканва всички политически и обществени участници да отхвърлят потреблението на принуждение и да зачитат правата на индивида и върховенството на закона ", се споделя в изказването.
„ Amnesty International “ заяви, че минимум 12 души са били убити от нигерийската войска и полиция на две места в Лагос във вторник при смъртоносни репресии против демонстрации, провокирани от полицейска свирепост и надълбоко вкоренени обществени недоволства. Най-малко 56 души са починали в цялата страна от началото на митингите на 8 октомври, като към 38 са били убити в цялата страна единствено във вторник, съгласно „ Amnesty “.
„ Хюман Райтс Уоч “ също удостовери известията, че нигерийската войска е разкрила огън по протестиращите във вторник.
Използването на смъртоносна мощ от силите за сигурност провокира интернационално наказание, като висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет сподели, че отчетите допускат, че това е било предумишлено.
 Африка е новият дом на старите немски коли Африка е новият дом на старите немски коли
Част от автокъщите в Бон към този момент са привикнали да одобряват клиенти, които идват от Африка. Тяхната по този начин наречена „ командировка&ldqu...
Нигерийската войска назова в Туитър известията за бойци, стрелящи по протестиращи, " подправени вести ".
Факи Махамат съобщи, че приветства решението на Нигерия да разпусне противоречиевия Специален отряд за битка с грабежите (SARS). Гневът от злоупотреби, осъществени от подразделението, избухна в всеобщи митинги преди към две седмици, които привлякоха хиляди на улиците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР