Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси за

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси за
Коментари Харесай

Пелоси нападна Тръмп за неплатените 800 000 държавни служители

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси за следващ път засегна тематиката за продължаващия шътдаун и последствията му за 800 000 държавни чиновници.

Тези хора работят без възнаграждение. - напомни тя и запита дали президентът Доналд Тръмп намира това за обикновено, след което настоя хората да си получат дължимото и да не бъдат държани като заложници.

Пелоси направи изказването по време на седмичната си конференция.

Припомняме, че демократите в Конгреса смятат отговорен за ситуацията точно Тръмп. До шътдауна докара неразбирателството им с него по отношение на стената по границата с Мексико, за построяването на която той изиска 5,7 милиарда $.

Самата Пелоси е срещу желаната стена, защото не намира за опасност за националната сигурност " майките с деца по границата ".

 Демократите зоват Тръмп да отсрочи речта за Състоянието на съюза поради шътдауна
Демократите зоват Тръмп да отсрочи речта за Състоянието на съюза поради шътдауна

Пелоси предлага Тръмп да разгласи целите си през актуалната година в писмена форма

Според водачите на демократите обаче шътдаунът е неправилен и държавното управление може да продължи работата си и при продължаващи диспути в Конгреса. Тръмп обаче разгласи подготвеност и за оповестяване на изключително състояние, а шътдаунът може да се удължи с месеци и години.

Вчера Пелоси го прикани да отсрочи годишната си тирада за Състоянието на съюза пред нацията в Конгреса, до момента в който не завърши рецесията.

Втората тирада на Тръмп е планувана за вторник, 29 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР