Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отмени

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отмени
Коментари Харесай

Словесната война между Пелоси и Тръмп продължава

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси анулира работна аудиенция в Афганистан и упрекна Белия дом , че е разкрил в общественото пространство проектите й да пътува с пътнически аероплан, осведоми АП.
 Шътдаунът анулира присъединяване на Съединени американски щати в Давос
Шътдаунът анулира присъединяване на Съединени американски щати в Давос

Цялата делегация няма да лети

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отряза проектите на Пелоси да употребява боен аероплан на администрацията до Афганистан, откакто по-рано тази седмица демократът предложи на американския водач да отсрочи годишната си тирада за Състоянието на съюза пред Конгреса на 29 януари поради продължаващия към този момент 28 дни шътдаун ( прекъсване работата на държавното управление поради липса на финансиране).

Говорител на ръководителя на камарата разяснява, че Пелоси и други конгресмени са възнамерявали да пътуват с пътнически аероплан, само че след това са решили да анулират визитата след общественото предизвестие на Държавния департамент, че има огромна заплаха за делегацията и бойците.

Обикновено до конфликтни зони американските публични представители летят с военни самолети.

Белият дом не е коментирал обвиняванията на Пелоси.
 Тръмп няма да отстъпва за шътдауна
Тръмп няма да отстъпва за шътдауна

Умерени загуби за американската стопанска система

Преди няколко часа президентът на Съединени американски щати употребява " Туитър ", с цел да разяснява проблема.

Защо Нанси Пелоси напуща страната с други демократи на седемдневна екскурзия, до момента в който 800 000 души не са получили заплати, попита той.

Пелоси и Тръмп са в спор поради желаното от президента на Съединени американски щати финансиране от Конгреса за създаване на стена по американско-мексиканската граница. Пелоси отхвърля да се провиснал близо 6 милиарда $ за стената, а президентът декларира, че няма да се подпише под закон за финансиране работата на държавното управление, в случай че не получи средствата.

Планът на Пелоси и други демократи включваше визити в Брюксел, Египет и Афганистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР