Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин

...
Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин
Коментари Харесай

Отказаха на Зеленски да говори пред Конгреса на САЩ

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти е отхвърлил настояването на украинския президент Владимир Зеленски да се обърне към законодателите от Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи NBC News, представен от " Труд ".

Изданието отбелязва, че решението на Маккарти е поради разединение в редиците на републиканците, забележителна част от които са за понижаване на поддръжката за Украйна.

Зеленски ще се види с президента Джо Байдън в Белия дом и ще беседва с американските военни водачи в Пентагона.

Сутринта в петък украинският водач ще се насочи към Капитолийския рид, с цел да се срещне с конгресмени и сенатори, които ще бъдат помолени да продължат да финансират украинската войска.

Междувременно Полша разгласи, че стопира доставките на оръжие за Украйна. Премиерът Матеуш Моравецки съобщи, че страната ще се концентрира върху личното си въоръжаване.

Информацията идва няколко часа откакто Варшава извика украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думи на Зеленски пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. По думите му е притеснително по какъв начин другари на Украйна в Европа имитират взаимност, " като трансформират зърното в трилър ".

Напрежението сред Киев и Варшава ескалира поради полската възбрана за импорт на украинска селскостопанска продукция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg