Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу обяви, че споразумението

...
Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу обяви, че споразумението
Коментари Харесай

Не разрешават на Мей да подложи сделката си за Брекзит на трети вот

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу разгласи, че съглашението за Брекзит на премиера Тереза Мей няма да бъде подложено на гласоподаване в долната камара, в случай че не бъде променено, написа " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че изказването към депутатите е изненадващо.

Той разясни, че има доста спекулации към гласуването на съглашението за трети път.
 Англия може да изиска отсрочване на Брекзит с 9 месеца
Англия може да изиска отсрочване на Брекзит с 9 месеца

Третото гласоподаване на договорката на Мей ще се организира тази седмица

На 13 март лейбъристки народен представител е запитал дали е разрешено от правилника държавното управление да подложи едно и също предложение на гласоподаване.

Бъркоу добави, че депутати от двете страни на Камарата на общините са изразили паниката си пред него, че законодателите ще гласоподават един и същи документ за следващ път.

Председателят заключи хронологията на събитията: съглашението с Европейски Съюз беше оповестено на 14 ноември; на 25 ноември беше утвърдено от Европейския съвет; първият избор трябваше да се организира на 11 декември, само че на 10 декември гласуването беше отсрочено след 164 речи за три от плануваните пет дни на диспути, гласуването беше отсрочено от правителството; първото основно гласоподаване се организира на 15 януари, държавното управление изгуби с 230 гласа; идващото беше планувано за февруари, само че беше отсрочено и се организира през предходната седмица, и това гласоподаване беше изгубено от кабинета.
 Струва си да се даде време за договорка за Брекзит, разгласи Германия
Струва си да се даде време за договорка за Брекзит, разгласи Германия

Преди да стигнем до " корав " Брекзит, си коства да се опитаме още един път

Той е безапелационен, че няма да разреши друго гласоподаване на договорката, в случай че Европейски Съюз не се съгласи на нови промени. Не единствено нещо друго като дефиниция, а друго като наличие, акцентира Бъркоу.

На 12 март законодателите отхвърлиха изменената договорка на Мей. Гласуването завърши с 391 гласа " срещу " против 242 гласа " за ". На 15 януари 432 английски депутати против 202 гласоподаваха срещу съглашението на Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР