Председателят на Камарата на депутатите в Румъния, Марчел Чолаку, коментира

...
Председателят на Камарата на депутатите в Румъния, Марчел Чолаку, коментира
Коментари Харесай

Румъния: Няма проблем дори Путин да спре газа на ЕС и след 3 и след 5 месеца. Научили сме си урока

Председателят на Камарата на депутатите в Румъния, Марчел Чолаку, разяснява предлагането на Европейската комисия да се понижи потреблението на природен газ с 15 %, с цел да могат страните от Европейски Съюз да изкарат зимата, оповестява телевизия Диджи 24.

" Твърдо съм уверен, че най-хубавите решения ще бъдат взети на равнище Европейски Съюз ", съобщи Марчел Чолаку и добави: " В момента Румъния няма проблем, даже в случай че Путин спре газа за Европейския съюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Чолаку, който се чака да поеме министър-председателския пост напролет на идната година според съдружното съглашение за ротация на министър председателите, сподели още: „ Научихме си урока от историята що се отнася до зависимостта от руснаците, тъй като те постоянно са ни вземали. Никога не са ни давали, а единствено са ни вземали ".

По думите на Чолаку Румъния е подготвена за зимата с газ. „ Няма да има дефицит на газ. Твърдо съм уверен, че най-хубавите решения ще бъдат взети на равнище Европейски Съюз. Не става дума Румъния да избавя немската стопанска система и никога не става дума за природния газ за популацията ", сподели Марчел Чолаку.

" В този миг Румъния няма проблем, даже в случай че Путин спре газа за Европейския съюз. В този миг, и след 3 месеца, и след 5 месеца “, уточни Чолаку.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР