Председателят на Избирателната комисия в Общото събрание на съдиите Весела

...
Председателят на Избирателната комисия в Общото събрание на съдиите Весела
Коментари Харесай

Обявиха за нередовен проведения избор за членове на ВСС от квотата на съдиите

Председателят на Избирателната комисия в Общото заседание на съдиите Весела Павлова – арбитър във Върховния администативен съд, разгласи, че според член 29к, ал 2 от Закон за съдебната власт изборът се счита за постоянен, в случай че са дали своят вот не по-малко от 33 на 100 от имащите право на глас, което съставлява не по-малко от 727 броя гласове, оповестяват от Висш съдебен съвет.

Общият брой на гласувалите през днешния ден е 580 от 2202-ма, включени в листата на настоящите съдии по реда на член 29д от Закон за съдебната власт. По тези съображения Избирателната комисия, след извършено гласоподаване, с 5 гласа „ за “ и 4 гласа „ срещу “ разгласи избора за неточен. Членовете на Избирателната комисия, които са изразили негативен избор, са изложили причини, с които го стимулират.

Съгласно член 29н, алинея 4 от Закон за съдебната власт решението на Избирателната комисия предстои на обжалване в седемдневен период от оповестяването му посредством Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет пред състав, състоящ се от трима съдии от Върховен касационен съд и двама съдии от Върховен административен съд.

В процедурата участваха Деян Денев – арбитър в Окръжен съд - Варна, и Марина Михайлова – арбитър във Върховния административен съд.

Решението на Избирателната комисия и протоколите на Избирателна секция № 1 и Избирателна секция № 2 са оповестени на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР