Председателят на Гражданското движение БОЕЦ Георги Георгиев коментира пред ФрогНюз,

...
Председателят на Гражданското движение БОЕЦ Георги Георгиев коментира пред ФрогНюз,
Коментари Харесай

Георги Георгиев за Фрог: 2020-2021г. мафията беше отстъпила замалко. Сега се завръща по-брутална отпреди

Председателят на Гражданското придвижване " БОЕЦ " Георги Георгиев разяснява пред " ФрогНюз ", че евентуалните бонусите, които чиновниците от Инспектората към Висшия правосъден съвет са взели възлизат на 20-30 000 лева на човек. Заплатите на работещите там са в размер на 10-11 000 на човек. Тези заплати са по-високи от тази на ръководителя на Народното събрание.

 

Георги Георгиев уточни, че Гражданско придвижване " БОЕЦ " е завело дело против Инспектората към Висшия правосъден съвет поради това, че те официално дават дадена информация, само че действително укриват конкретиката какви
бонуси са получили, какво и какъв е размерът на правосъдните инспектори. Оповестена е общата сума за заплати и бонуси. Важно е да се разбере какъв брой са бонусите на членовете на Инспектората и какъв брой са бонусите на правосъдните чиновници. Георгиев съобщи, че въпросите за възнагражденията ги задават години наред. Георги Георгиев сподели, че преди не е имало проблем да се даде изясненост и конкретика по тях, само че " предходната година стана огромен скандал и в този момент ги е боязън да покажат своята безочливост. " Тенденцията е, че разноските са увеличени със стотици хиляди левове. "

 

Георги Георгиев оповести, че настрана мандатът на Инспектората към Висшия правосъден съвет е изминал повече от три години: " Тяхната активност в избрана степен е нелигитимна. В този смисъл милионите, които взимат, са закононарушение. Те паразитират върху обществото. Възмутително е, че през това време те пазят Гешев и Цацаров. Превземането на Сметната палата и НЗОК, посредством свалянето на техните ръководители и слагането на техни, доверени хора, трансформира тези институции в инструмент за обслужване на избрани ползи.

 

Георги Георгиев съобщи: " Мафията отстъпи леко в края на 2020 година и през 2021г., само че в този момент се завръщат още по-могъща и брутална отпреди. " " БОЕЦ " завежда дело в Административния съд и ще съди Инспектората за това, че нарушават закона тези, които би трябвало да наблюдават за неговото съблюдаване от други магистрати.


 

Според данни на  " БОЕЦ " общо 6 379 406 лева са раздадени за заплати и 652 847 лева са си раздали правосъдните чиновници и членовете на ИВСС за 2022 година! Възмутително е, че това е чисто бюрократичен орган, който няма никакъв тип оперативна власт. Те са назначени по партийна линия. Георги Георгиев сподели, че в същото време всички сигнали са били " смачкани ". Това са: „ ЦУМгейт “, „ Недосегаемите “, „ Pi ar Sevi Boiko “. През 2022г. „ правосъдните инспектори “ регистрираха още „ заслуги “ – изпраха Гешев по сигналите на БОЕЦ за ЖОСИгейт и ГешевКилърГейт! Повече от неприемливо е, че със своята работа ИВСС се " самонаграждават " с високи
бонуси.


 

От " БОЕЦ " споделят, че " за жалост и 48-ото Народно заседание не откри сили и време да приключи мандата на този паразитен състав както на Висш съдебен съвет, по този начин и на ИВСС! Смятаме, че инспекторите са получили тези милиони непозволено, поради обстоятелството, че след жалбата на Методи Лалов, Софийският областен съд постанови, че Теодора Точкова не е основен контрольор, актовете ѝ са незаконосъобразни, а Инспекторатът към Висшия правосъден съвет към сегашния миг не е настоящ орган. "

 

От " БОЕЦ " приканват: " Това би трябвало да спре! Тези хора би трябвало да си вървят неотложно, да връщат непозволено получените пари и да дават отговор пред закона! "   " БОЕЦ " показват, че това е " обща борба на жителите против мафията. "

 

ФрогНюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР