Председателят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет изрази увереност,

...
Председателят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет изрази увереност,
Коментари Харесай

Председателят на ХДС Армин Лашет e уверен, че ще е кандидат за канцлер

Председателят на немския Християндемократически съюз (ХДС) Армин Лашет изрази убеденост, че управлението на партията ще го утвърди за претендент за канцлер на Германия на идните парламентарни избори макар конкуренцията на баварския районен министър председател Маркус Зьодер, съобщи Франс прес.

Президиумът на ХДС, партията на канцлерката Ангела Меркел, ще организира през днешния ден съвещание, на което се чака да даде първична индикация за настроенията по отношение на кандидатурите на Лашет и Зьодер.

На въпроса дали ще получи поддръжката на болшинството от членовете на президиума, Армин Лашет отговори в изявление за малкия екран на всекидневника " Билд ", че чака да се случи тъкмо по този начин.

" Знам какво мислят ръководителите на районните структури " на партията (които са членове на президиума на ХДС), " които са се изказвали по въпроса и знам броя им. Предстои обаче да забележим какво ще се случи, не желая да прибързвам ", акцентира Лашет.

В конкуренцията за установяване на претендент за канцлер на консервативния блок в Германия главен противник на Лашет се обрисува ръководителят на съюзната на ХДС баварска групировка Християнсоциален съюз (ХСС) и районен министър председател на провинция Бавария Маркус Зьодер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР