Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл обеща да

...
Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл обеща да
Коментари Харесай

Федералният резерв ще разкрие имената на кредитополучателите по спешните програми

Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл даде обещание да разкрие имената и други детайлности за сдруженията, които взимат заеми по основаните от централната банка незабавните стратегии за омекотяване на удара от пандемията върху стопанската система, съобщи Асошиейтед прес.

В авансово публикувана тирада за чуването му през днешния ден по-късно в Конгреса, Пауъл показва, че Фед ще разкрие отпуснатите суми и лихвите, които постанова по стратегиите си за даване на заем на огромни корпорации, държавни и локални държавни управления, както и приблизително огромни предприятия.

„ Ние сме надълбоко ангажирани с транспарантния метод и осъзнаваме, че потребността от него е още по-голяма, когато сме принудени да използваме изключителни пълномощия “, се споделя в речта на Пауъл.

Шефът на Фед ще се причисли към министъра на финансите Стивън Мнучин във видеовръзка пред сенатската банкова комисия.  Изслушването е първият парламентарен надзор по пакета за стимулиране на стопанската система от 2 трилиона $, утвърден при започване на март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР