Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел направи неочаквано посещение в

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел направи неочаквано посещение в
Коментари Харесай

Шарл Мишел в Букурещ: Подкрепяме неизменно Румъния за Шенген и се извиняваме на фермерите за украинското зърно! (А България?)

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел направи ненадейно посещаване в Румъния, където се срещна с президента Клаус Йоанис и министър председателят на страната. По време на срещата бяха разисквани проектите на Европейски Съюз да одобри Румъния за член на Шенген, а също така и вредите, които транспортът на украинско зърно през Румъния е нанесъл на локалните фермери.

 

" Разбираме изцяло, какъв брой тежко понесоха румънските фермери обстановката с доставките на украинско зърно през страната. Подобни вреди понесе и Молдова. Смятам, че помощта от 50 милиона евро е извънредно незадоволителна и ще лобираме за още ", съобщи Мишел. Той добави, че продължава да поддържа Румъния за участие в Шенген и счита ролята й за извънредно значима. Особено поради поддръжката, която страната оказва на Украйна.

 

Къде сме ние?


България освен се оказа на опашката за влизане в еврозоната, само че от ден на ден се трансформира в маргинална територия за евроатлантиците. Мистичния Елдорадо наименуван " Шенген " от ден на ден стартира да наподобява на клетка за птици, с рестриктивните мерки и условията, които се постановат. В същото време една внезапна смяна на политическия курс би коствала на страната стотици милиарди задължения и рецесия, която ще се отрази отрицателно в дълготраен проект на страната. Но както наподобява, самите европейци нямат изключително предпочитание да ни одобряват в своя все по-малко прелестен парадайс...

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР