Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди държавните и правителствените

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди държавните и правителствените
Коментари Харесай

Туск: Преговорите с Великобритания се оказаха по-сложни от очакваното

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвести държавните и държавните ръководители в Европейски Съюз да се приготвят за опцията за отдръпването на Англия без съглашение.

Оказа се по-сложно, в сравнение с се очакваше, декларира той в писмо до европейските ръководители. Трябва въпреки всичко да запазим вяра, има благосклонност за продължение на договарянията, добавя Туск.

Той отбелязва, че Европейската комисия е подхванала подготовка за такова развиване. В никакъв случай това не би трябвало да ни икономисва старания за постигането на най-хубавото взаимоизгодно съглашение. Засега би трябвало да останем с тази настройка. Нека не се предаваме, постоянно нещата наподобяват невъзможни преди да са се случили, разяснява Туск.

Ходът на договарянията с Англия, замразени за три дни, ще бъде съществена тематика на вечерята на участниците в Европейския съвет в сряда. Очаква се Европейският съвет да реши дали да заседава изключително през ноември, с цел да се даде спомагателна опция за постигането на съглашение с Лондон отвън в началото планувания преговорен период.

В четвъртък държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще обсъдят въпросите с миграцията, киберсигурността, връзките с Африка, идната среща сред Европейски Съюз и Арабската лига. По-късно към тях ще се причислят представители на 21 азиатски страни за срещата ЕС-Азия. Участниците в този формат ще обсъдят опциите за подсилване на интернационалния ред, учреден на правила, отбелязва Туск.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР