Председателят на Европейския съвет Доналд Туск атакува президента на Турция

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск атакува президента на Турция
Коментари Харесай

Няма да позволим Ердоган да ни шантажира, бесен Доналд Туск

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск нападна президента на Турция Реджеп Ердоган , който заплаши да изпрати милиони сирийски бежанци към Европа. Туск разкритикува турската интервенция в Северна Сирия, осведоми " Ройтерс ".
 Европейски Съюз разисква наказания против Турция
Европейски Съюз разисква наказания против Турция

Европейският съвет ще разиска идната седмица наказателни ограничения против Турция

Доналд Туск, който приказва след среща с кипърския президент Никос Анастасиадис, разяснява, че военната интервенция на Турция буди огромно безпокойствие и би трябвало да бъде спряна, а на терзанията на Турция в областта на сигурността би трябвало да се отговори с политически и дипломатически средства.

" Една военна намеса единствено ще утежни нещата . Вместо да докара до непоклатимост, ще сътвори още по-голяма неустойчивост в целия район, ще усили страданието на цивилните, ще аргументи в допълнение разселване и заплашва напредъка, реализиран от световната коалиция против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) ", предизвести полският политик.

" Турция би трябвало да разбере, че нашата съществена паника е, че техните дейности могат да доведат до още една филантропична злополука, което е неприемливо. Нито ще позволим бежанците да бъдат превръщани в оръжие , нито потреблението им, с цел да ни шантажират . Заради това мисля, че заканите на президента Ердоган от през вчерашния ден са изцяло неуместни ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР