Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви в понеделник,

...
Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Лагард от ЕЦБ: Европейската икономика ще достигне нивата от преди пандемия в началото на 2022 г.



Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард съобщи в понеделник, че чака европейската стопанска система да се върне на предпандемичните си равнища през първото тримесечие на 2022 година, откакто по-ранните прогнози  на ЕЦБ за упования за напредък.

В изявление за електронното издание " Политико " (Politico) Лагард означи, че етапа на възобновяване е почнала, като икономическата вероятност " се е насочила в вярната посока " и в този момент централната банка се концентрира върху нейното подсилване. Тя прибавя, че икономическото възобновяване би трябвало да бъде " твърдо, устойчиво и стабилно ".

Кристин Лагард също по този начин повтори по-ранните си мнения по отношение на Пандемичната стратегия за незабавни покупки на активи (PEPP) след, като съобщи, че е прекомерно рано да се приказва за нейното преустановяване, само че има " огромна еластичност " при запазването й след избраната последна дата на 31-ви март 2022 година.

Шефът на ЕЦБ разяснява и Фонда за възобновяване на Европейския съюз, като означи, че предплатеното даване преди края на годината на 13% от заложените в него средства на обособените страните членки е " доста, доста мощна смяна ". Тя обаче предизвести, че зависи от самите страни да изпълнят проекта напълно и че в случай че го създадат, това може " в действителност да преобрази бъдещето на Европа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР