Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на
Коментари Харесай

Основните рискове пред икономиката са свързани с климата, предупреди Фон дер Лайен в Давос

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи на Световния стопански конгрес в Давос, че главните пет риска пред международната стопанска система са свързани с климата , осведомят медии.

Европа има намерение да поведе битката против климатичните промени , разгласи Лайен. Тя акцентира, че към момента има опция да се отговори на тези проблеми, само че предизвести, че " прозорецът бързо се затваря ".

Според нея светът би трябвало да изостави основаната на изкопаеми горива стопанска система и да се насочи към устойчива и цифрова стопанска система. Лайен сподели, че Европейският зелен курс е главен приоритет на Комисията.

Председателят на Европейската комисия прикани всички страни по света да се причислят към екологичните старания на Европа и да одобряват обективни и равни условия. Тя похвали Калифорния за разпоредбите за надзор на излъчванията и изрази вяра, че и други ще последват американския щат скоро.

Лайен разказа потребността от " геополитики на взаимно доверие ". Тя също приказва за потребността от морално водачество, с цел да се обезпечи на хората естествен живот.

Шефът на Европейската комисия прикани света да създаде рамка при потреблението на изкуствен интелект.

По отношение на Брекзит, тя сподели, че първото обръщение е, че ние сме другари. По думите й би трябвало да се позволи въпросът за достъпа до единния пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР