Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Астра

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Астра
Коментари Харесай

Фон дер Лайен заплаши Астра Зенека със забрана на износа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши " Астра Зенека " със възбрана на износа на компанията отвън Европейски Съюз поради неизпълне на договореностите. В изявление за немската медийна група Функе фон дер Лайен споделя, че Европейски Съюз може да забрани плануван от компанията експорт.

" Това е посланието ни към Астра Зенека: Трябва първо да извършите отговорностите си по контракта с Европейски Съюз, преди да започнете да снабдяване в други страни ", предизвестява фон дер Лайен.

От началото на февруари в Европейски Съюз работят нови правила за бистрота на износа на ваксини. Всички компании, които създават в страните от Европейски Съюз и желаят да изнасят, би трябвало първо да уведомяват националните управляващи и Брюксел. По силата на тези правила при започване на месеца Италия блокира експорт на ваксини от " Астра Зенека " за Австралия.

В изявлението си в пред немските медии фон дер Лайен споделя още, че е рано да се разисква летния сезон и да се вършат проекти за почивка. Според нея в доста страни се популяризират новите по-агресивни разновидности на вируса и в някои страни към този момент е почнала третата вълна на пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР