Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел ще обсъдят сътрудничеството си след скандала в Анкара

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се срещне през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, седмица след протоколния случай в Анкара, довел до така наречен дивангейт, заяви през днешния ден представител на Европейска комисия.

Според европейски издания срещата ще се състои в комисията. Говорителят на Европейска комисия удостовери, че комисията е сложила предварителни условия за срещата, свързани с нужните промени за продължение на съдействието сред двете институции. Промените плануват в допълнение изясняване на статута на ръководителите на институциите на Европейски Съюз при визити в чужбина.

По-рано европейски медии оповестиха, че Мишел е отказал срещата с обяснението, че през днешния ден би трябвало да посрещне президента на Сенегал. Говорителят на Европейска комисия посочи, че срещата въпреки всичко ще се състои по-късно този следобяд и не се чака по-късно да има повече изясненост за постигнатите договорености.

Говорителят удостовери, че до момента Мишел и Фон дер Лайен не са разговаряли за така наречен дивангейт, тъй като ръководителят на Европейска комисия пътувала, с цел да се срещне със фамилията си, което не била виждала от Коледа. Сътрудничеството сред ръководителите на двете институции на Европейски Съюз ще продължи в полза на жителите, сподели представителят. Той удостовери, че Фон дер Лайен ще взе участие в разискването на въпроса в Европейския парламент, в случай че бъде поканена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР