Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи тази

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи тази
Коментари Харесай

Европейската комисия представи девети пакет от санкции срещу Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показа довечера деветия пакет от глоби против Русия. " Русия продължава да носи гибел и опустошаване на Украйна. Атаките съзнателно са ориентирани към цивилни и гражданска инфраструктура в блян да се сковава страната при започване на зимата. Заставаме зад Украйна и ще накараме Русия да заплати за своята свирепост ”, съобщи тя.
 
Деветият пакет от наказания включва още почти 200 физически и юридически лица - представители на съветските въоръжени сили, както и обособени офицери и отбранителни индустриални компании, членове на Държавната дума и Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии.
 
Според Европейската комисия в листата са включени основни фигури, отговорни за умишлени ракетни удари на Русия против цивилни, за отвличането на украински деца и за кражбата на украински селскостопански артикули. Европейски Съюз постанова наказания на още три съветски банки и цялостна възбрана на транзакции на Руската банка за районно развиване.
 
Санкциите включват и надзор и ограничавания върху износа на артикули за двойна приложимост. Това включва основни химикали, нервнопаралитични сътрудници, електроника и IT съставни елементи, които могат да бъдат употребявани от съветската военна машина.
 
Брюксел желае да прекъсне и достъпа на Русия до дронове и безпилотни летателни апарати и по тази причина предлага възбрана на директния експорт на мотори за дронове за Русия и износа за трети страни като Иран, които биха могли да доставят дронове на Русия.
 
Четири спомагателни телевизионни канала, които популяризират съветската агитация, ще бъдат неразрешени за разпространяване. Пакетът включва и спомагателни стопански ограничения против съветския енергиен и минен бранш, в това число възбрана за нови вложения в този бранш в Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР