Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи фонда

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи фонда
Коментари Харесай

Неофициално: Фондът на ЕС за възстановяване от коронавируса ще бъде 500 млрд. евро и ще действа 2 години

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи фонда за възобновяване от пандемията от ковид да бъде в размер на 750 милиарда евро и 7-годишен бюджет на Европейски Съюз от 1.85 трлн. евро. В момента тя показва плановете пред Европейския парламент. Макар че липсва публична информация, импровизирано в коридорите се приказва, че фондът ще бъде в размер на 500 милиарда евро и ще работи 2 години - до края на 2022 година, в границите на 7-годишния бюджет.  Бюджетът пък ще бъде в размер на към 1 трилион евро
Превес във фонда ще имат грантовете, като съотношението със заемите ще бъде сред 60 и 40 на 100 или 70 и 30 на 100. С това предложение на процедура Европейската комисия поддържа проекта за възобновяване на Франция и Германия, а не на така наречен „ спестовна четворка “ - Австрия, Нидерландия, Швеция и Дания. За да влязат в действие бюджета на Европейски Съюз и възстановителният проект обаче, те би трябвало да получат единомислещото утвърждение на членките в Съвета, предава БНР. 
Предварителните сигнали сочеха, че различията сред Фон дер Лайен и Народното събрание са на път да бъдат преодолени, откакто ръководителят на комисията пое твърдия ангажимент за дейното присъединяване на Народното събрание в проекта за възобновяване.
Вижте още:
Фонд за възкръсване на европейската стопанска система от 500 милиарда евро желаят Меркел и Макрон
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР