Столтенберг: НАТО остава бдителен

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният
Коментари Харесай

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъдиха с представителите на Литва руското военно присъствие край границите на Украйна.

Столтенберг подчерта, че алиансът остава бдителен.

„Обсъдихме руското необяснимо и неоправдано увеличаване на военните сили около Украйна. Призоваваме Русия да бъде прозрачна, да намали напрежението, а също така призоваваме за деескалиране. НАТО остава бдителен“, каза той на пресконференция, която беше излъчена от информационната служба на ЕС.

„Призоваваме Русия към деескалация, защото нарасналото руско присъствие на украинските граници е много обезпокоително по много причини. Една от тях е, че е необяснено. Виждаме концентрация на сили, които се необичайни“, добави още Столтенберг по време на посещението си в Литва.

Киев и редица западни държави изразяват в последно време безпокойство заради нарасналите агресивни действия на Москва. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза, че Русия премества войски на своя територия по свое усмотрение. Според него това не заплашва никого и не трябва да вълнува никого. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР