Председателят на Европейската комисия потвърди по време на срещата си

...
Председателят на Европейската комисия потвърди по време на срещата си
Коментари Харесай

Фон дер Лайен с подкрепа за преговорите със Северна Македония

Председателят на Европейската комисия удостовери по време на срещата си с премиера, че поддържа решаването на разногласието с България и начало на договарянията с районен съд Македония.
Македонският министър председател е на двудневна аудиенция в Брюксел и към този момент организира срещи и с комисаря по разширението. Пред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен той е повторил позицията, че Македония няма да одобри начало на договарянията с цената на македонската еднаквост и език.
 Заев: Не ни би трябвало Европейски Съюз на цената на македонската еднаквост и език Заев: Не ни би трябвало Европейски Съюз на цената на македонската еднаквост и език
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи, че страната му няма потребност от Европейския съюз (EС) на цената на своята идент...
Говорителят на Европейска комисия Ерик Мамер заяви, че Фон дер Лайен е удостоверила поддръжката си за начало на договарянията със Северна Македония, само че те не могат да стартират без единодушието на България.
Европейската комисия е изразила предпочитание да поддържа икономическите и инфраструктурните планове в районен съд Македония като построяването на ж.п. линия, газопровод и планове, свързани със зелената сила.
Относно опцията Албания и Северна Македония да бъдат разграничени по пътя към евроинтеграцията, представителят по разширението Ана Писонеро изясни, че Оливер Вархели желае да се проведат междуправителствени конференции и с двете страни, само че предвид на обстоятелството, че окончателното решение би трябвало да се вземе от държавите-членки, Европейска комисия няма въздействие върху този развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР