Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова държавите от еврозоната

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова държавите от еврозоната
Коментари Харесай

Облекчете дълга на Гърция, призова Юнкер еврозоната в Атина

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани страните от еврозоната да изпълнят обещанията си и да облекчат дълга на Гърция , чиято стопанска система към момента се бори да изплува, осведоми Агенция Франс Прес.

" Сега ние би трябвало да се съсредоточим върху казуса за понижаване на дълга на Гърция . Искам всички страни членки да спазят обещанията си ", сподели той по време на аудиенция в Атина.

Еврозоната и МВФ предоставиха избавителни заеми на Гърция, с цел да спасят еврозоната. Но дългът на Гърция, 180% от Брутният вътрешен продукт, към момента е нестабилен. Последната избавителна стратегия за балканската страна завършва през август, само че пазарите се нуждаят от убеждението, че Атина може да се оправи с дълга си.

Германският бизнес ежедневник Handelsblatt написа, че Берлин желае прецизни условия за в допълнение облекчение на дълга.

Юнкер също акцентира, че излизането на Гърция от избавителната стратегия може да бъде осъществено без предварителна кредитна линия.

" Няма да има предварителна линия, тъй като желаеме да създадем всичко за излизането на Гърция от програмата допустимо най-чисто ", разясни шефът на Европейска комисия след диалози с гръцкия министър председател Алексис Ципрас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР