Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп и Юнкер се съгласиха да избегнат търговската война между Евросъюза и САЩ

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп оповестиха, че са постигнали съглашение, поставяйки завършек на месеци търговски спор сред Вашингтон и Брюксел, който докара до взаимни наказателни мита, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Съединени американски щати и Европейски Съюз реализираха съглашение, съобщи Юнкер, а Тръмп посочи, че двете страни желаят да се стремят към " нулеви мита, нулеви нетарифни бариери и нулеви дотации " в комерсиалния си продан на индустриални артикули, като се изключи автомобилния бранш. Европейски Съюз неотложно ще усили вноса си на соя от Съединени американски щати, изрази удовлетворение Тръмп, който даде обещание да преразгледа въпроса за американските мита върху европейския алуминий и стомана.

" Ще работим по понижаване на бариерите и увеличение на търговията на услуги, химически артикули, фармацевтични артикули, медицински артикули ", добави той.

Съединени американски щати и Европейски Съюз ще работят взаимно за реформиране на Световната комерсиална организация (СТО), разгласи Тръмп.

" Ще работим тясно с сътрудници, които споделят концепциите ни за реформиране на СТО и работа по казуса на нелоялните търговски практики, в това число кражбата на интелектуална благосъстоятелност, насилственото прекачване на технологии, индустриалните дотации, изкривяванията, които се пораждат от държавните компании и свръхкапацитета ", съобщи президентът на Съединени американски щати.

С тези думи той засяга директно Китай, с който Съединени американски щати започнаха комерсиална война, в която подлагат на критика точно тези практики, отбелязва Агенция Франс Прес.

Юнкер акцентира, че той и Тръмп са се договорили да не се вкарват нови мита до момента в който текат договарянията, по които неотложно се основава работна група. Той дефинира срещата като добра и градивна.

Тръмп беше заплашил да наложи 25-процентни мита върху вноса на коли, което щеше да засегне европейски компании като Бе Ем Ве и Фолксваген.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР