Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и британският премиер Тереза

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и британският премиер Тереза
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания продължават преговорите, все още няма напредък

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и английският министър председател Тереза Мей разпространиха общо изказване след следващата си среща през днешния ден в Брюксел. Според текста пробив към този момент няма и договарянията не престават.

Юнкер и Мей ще беседват още веднъж до края на месеца. Двамата през днешния ден са разискали въпроса с защитната мярка за ирландската граница. Според изказването не е станало въпрос за предоговаряне на постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон, а са били разисквани опциите за спомагателни уверения, че защитната мярка е краткотрайна.
 Gulliver/Getty Images
Двамата събеседници са разисквали нуждата договарянията да продължат в оставащото лимитирано време и предвид на историческото значение на прекосяването към задълбочено бъдещо съдействие. По-рано през днешния ден Юнкер удостовери, че не чака на срещата с Мей да бъде реализиран прогрес. За пръв път при идването на английския министър председател двамата не стиснаха ръце пред обективите на фоторепортерите.
 

Междувременно организация Блумбърг, като се базира на три добре осведомени източника, заяви, че до 15 английски министри може да гласоподават за блокиране на излизането на страната от Европейския съюз на 29 март, както е планувано, ако няма договорка за Брекзит.-->
 Gulliver/Getty Images
Министрите, които са срещу бракоразвод с Европейски Съюз без съглашение, обмислят дали да провокират премиера Тереза Мей да ги уволни, ако гласоподават против нея другата седмица в Народното събрание.

Те са за отсрочване на Брекзит, в случай че няма договорка. Затова министрите желаят да поддържат самодейност, координирана от депутатката лейбъристка Ивет Купър и сътрудника й реакционер Оливър Летуин, за закъснение на излизането на Англия, до момента в който не бъде реализирано съглашение.
 Gulliver/Getty Images
Планът планува Тереза Мей да бъде принудена да избира сред Брекзит със договорка или отсрочване на развода с Европейския съюз. След това английската премиерка ще бъде принудена да подложи решението си на гласоподаване в Камарата на общините, а долната камара на Народното събрание към този момент даде да се разбере, че отхвърля излизането от Европейски Съюз без съглашение, отбелязва организация Блумбърг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР