Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов участва

...
Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов участва
Коментари Харесай

Цветанов и посланик Болтън обсъдиха ситуацията около нас след руската инвазия в Украйна

Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов взе участие в двудневна конференция по въпроси на сигурността и разузнаването, провеждаща се в Конгреса на Съединените щати.

Пленарната сесия беше открита от дипломат Джон Болтън, непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации (2005 - 2006 г.) и консултант по националната сигурност (2018 - 2019 г.) на президента Доналд Тръмп. В своето изложение дипломат Болтън приказва за новите провокации пред демократичния свят - в устрема си да възвърне Руската империя Путин заплашва цялата пост-съветска зона. Тревожни са трендовете и от възходящата военна мощност на Китай и непризнаването от тяхна страна на суверенитета на прилежащ Тайван. Киберпространството е друга сфера на човешка активност, където доста очевидно се демонстрират уязвимостите на актуалния свободен свят.

Кибершпионажът и киберсигурността заемат все по-голям дял в системата на актуалната интернационална сигурност. Именно заради тази причина, някои от световните телекомуникационни компании, които са под контрола на тоталитарни и властнически режими, следва да се преглеждат не като търговски сдружения, а като външнополитически и военни принадлежности на тези режими.

В следващ диалог в коридорите на конференцията Цветан Цветанов срещна дипломат Болтън с най-новите изследвания на Евро-атлантическия център за сигурност, касаещи Черноморския район, Балканите и военно-политическите последствия за Балканите вследствие на съветската инвазия в Украйна.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР