Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин каза днес,

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин каза днес,
Коментари Харесай

Володин: За покачването на цените е отговорен Байдън

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин сподели през днешния ден, че неприятелските страни ще би трябвало да компенсират вредите, нанесени на съветската стопанска система от наложените от тях наказания, цитира думите му ТАСС.

" Що се отнася до нашата страна, вредите, породени от глобите на съветската стопанска система, ще би трябвало да бъдат обезщетени от неприятелските страни ", написа той в своя канал в Telegram, цитира news.bg.

Председателят на Думата означи също, че глобите, наложени против Русия, са блъснали основателите им. " Ако погледнете цената на бензина, растежът му беше: в Австралия - 30,3%, в Съединени американски щати - 27,6%, в Канада - 22,2%, в страните от Европейски Съюз - 19,3%. Такъв скок в цените в тези страни не е имало от енергийната рецесия през 70-те години ", добави той.

" Отговорността за покачването на цените е на първо място на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, както и на ръководителите на редица европейски страни ", заключи Володин.

Санкциите, наложени на Русия поради военната ѝ интервенция в Украйна, могат да продължат дълго време, даже десетилетия. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Той акцентира, че, съгласно него, глобите нямат нищо общо със специфичната военна интервенция на Русия.

По-рано този месец Медведев предизвести, че ограниченията, подхванати против Москва, могат да доведат до нова финансова рецесия, както и до интернационална продоволствена рецесия.

Според световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai Русия към този момент е най-санкционираната страна в света поради войната с Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР