Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио подаде оставка заради нарушаване

...
Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио подаде оставка заради нарушаване
Коментари Харесай

Шефът на Credit Suisse подаде оставка заради нарушаване на карантина

Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио подаде оставка поради нарушение на разпоредбите за карантина повече от ведъж. Членът на борда на шефовете, който заменя Орта-Осорио на поста изпълнителен шеф, е Аксел Леман. Хорта-Осарио беше на поста ръководител на банката за единствено осем месеца. Той беше нает, с цел да помогне на Credit Suisse да се оправи с следствията от рухването на капиталовата компания Archegos и неплатежоспособността на английската финансова компания Greensill Capital, напомня Reuters.

Швейцарската банка заяви, че Орта-Осорио е подал оставка след следствие, предоставено от борда. То е разгледало държанието му, в това число пътувания, които са нарушили държавните правила, свързани с коронавирус, и потреблението на корпоративни самолети за персонални цели.

" Съжалявам, че редица мои персонални дейности доведоха до усложнения за банката и компрометираха способността ми да съставлявам банката както на вътрешно, по този начин и на външно равнище ", сподели Хорта-Осорио в изказване, оповестено от Credit Suisse в понеделник. " Затова имам вяра, че моята оставка е в полза на банката и нейните заинтригувани страни в този решителен миг ".

Леман е работил за конкурентната на Credit Suisse банка UBS, като е прекарал 12 години там. Преди UBS той прекарва близо две десетилетия в Zurich Insurance Group, където е бил районен изпълнителен шеф. Леман съобщи, че не е планувана смяна на курса за Credit Suisse в околните години. " През идващите години тактиката ще се преразглежда постоянно, само че сега това въобще не е проблем ", съобщи Леман.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР