Председателят на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиан

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиан
Коментари Харесай

Корнелия Нинова : Зелената сделка трябва да защити българската индустрия и работни места

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов се срещнаха с Лука Жайе, ръководител на Европейския стопански и обществен комитет. В него са показани двете страни на европейската промишленост и обществени групи по ползи от цяла Европа. Комитетът показва мнения по свързани с Европейски Съюз въпроси пред Европейската комисия, Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.

„ Дебатът за Зелената договорка се води в доста значим за България миг, защото екологичните въпроси в този момент са едни от най- сензитивните за европейските и българските жители. Ние разбираме, че би трябвало да се подхващат ограничения за запазване на околната среда, за чист въздух, вода, храна и почви, само че това не би трябвало да става за сметка на работните места и българската индустрия”, съобщи Корнелия Нинова. Тя добави, че засегнатите райони би трябвало да получат задоволително финансиране, с цел да се оправят с провокациите и акцентира, че България е една от страните, които имат потребност от най-голяма поддръжка.

„ Разбираме, че разговорът в Европа е комплициран и би трябвало да регистрира позициите на всички страни членки, само че ние държим да бъде предпазен и националният интерес на България. За страдание при нас този диалог не се води обществено и българското общество не е осведомено за последствията. Поемам ангажимент Българска социалистическа партия да стане основател този диалог да се води в българския народен парламент и в обществото”, приключи Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР