Председателят на Българското дружество по фармация проф. Георги Момеков заяви,

...
Председателят на Българското дружество по фармация проф. Георги Момеков заяви,
Коментари Харесай

Проф. Георги Момеков очаква ваксините да дадат протекция срещу Омикрон



Председателят на Българското сдружение по фармация проф. Георги Момеков съобщи, че имунизациите носят доста преимущества и се модифицират бързо. Големите играчи в осведомителните иРНК основават нови ваксини, с цел да покрият " новият ни другар " Омикрон и не съдържат патоген, изясни проф. Момеков пред Българска национална телевизия. 
Експерт: Тестовете за антитела могат да се фалшифицират елементарно
„ Сегашният пик на смъртността при COVID-19 е в резултат на високата заболеваемост ", съобщи фармакологът проф. Георги Момеков. Те...

Според него не би трябвало да се обявява, че нещо се прави от Бил Гейтс, тъй като незабавно ще се наострят ушите за чипиране. Скоро ще стане ясно дали Омикрон пробива имунизациите, само че даже да има ужасно доста разновидности, все пак чакаме имунизацията да дава защита. Процентите ще намалеят, само че се надяваме, че имунизациите ще работят и при този вид, посочи проф. Момеков.

Тепърва ще се види дали новият вид ще е по-лек или по-заразен. 

Може да се чака в понижаване на успеваемостта, само че никой не може да даде отговор на този стадий с какъв брой % ще спадне успеваемостта на имунизациите. 

По думите му в България се употребяват много антибиотици, само че ние не сме първенци по това. Изплашените хора желаят да пият нещо, което да ги защищити, само че не е добре се пие непрекъснато антибиотик, предизвести проф. Момеков. За всичко, което разполагаме има механизми за устойчивост, уточни той. 
Проф. Георги Момеков: Лекарството против COVID-19 няма по какъв начин да направи имунизациите непотребни
Властите би трябвало да са безапелационни. Това им е работата. Мерките за ограничение на четвъртата вълна на ковид безспорно бяха нужни...

Проф. Георги Момеков не вижда драма на някои човек, на който му е поставена векторна ваксина, бустерната доза да бъде с иРНК ваксина. Омикронът беше нещо неизбежно, тъй като скоростта, с която се вършат имунизации по света, не може да бъде по-бърза от скоростта, с която ще пораждат разновидности, акцентира той. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР