Председателят на Българския олимпийски комитет и прима на световната лека

...
Председателят на Българския олимпийски комитет и прима на световната лека
Коментари Харесай

Стефка Костадинова подкрепи решението на WADA да накаже Русия

Председателят на Българския олимпийски комитет и прима на международната лека атлетика Стефка Костадинова разяснява изказването на WADA за 4-годишното наказване на Русия:

„ Винаги съм била за твърдо и безкомпромисно съблюдаване на правилата на феърплея, честната игра и коректността в спорта, които са напълно в духа на олимпийските идеали. Нищо не може да оправдае неналичието на равнопоставеност и потреблението на неразрешени практики и лекарства от състезателите. За това напълно поддържам нулевата приемливост към използването на допинг, поддържам и нетърпимостта към прикриването и манипулирането на резултатите от проби. Санкциите и рестрикциите обаче не трябва да въздействат на тези, които са били правилни в подготовката и присъединяване си до момента.

Моята позиция по случая остава непроменена. Още преди олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 споделих, че прегрешилите и неточните, следва да понесат наказания. Но дано тези, които са били правилни, които са се подготвяли и състезавали съгласно разпоредбите, да бъдат позволени до присъединяване на най-големите конгреси. Защото е доста тежко да лишиш един състезател от права, когато е почтен, да го спреш за висшото съревнование, за което се е подготвял в продължение на четири години. Както и да го лишиш от това да се състезава за родния байрак и да чуе родния химн при победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР