Председателят на Българската федерация по волейбол – инженер Данчо Лазаров

...
Председателят на Българската федерация по волейбол – инженер Данчо Лазаров
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Националните отбори вече имат конкретни цели

Председателят на Българската федерация по волейбол – инженер Данчо Лазаров разкри какви са новите цели пред националните ни тимове при мъжете и дамите. Шефът на волейбола у нас съобщи, че чака от двата тима да бъдат сред 6-о и 8-о място в международната класация, с цел да се подсигури присъединяване на идващите Летни олимпийски игри.

Пред „ Златният гейм” по DIEMA SPORT Лазаров приказва по голям брой тематики, а една от тях беше идното Световно състезание за мъже, на което България и Италия са взаимни домакини.

„ Задачата с семейството на Световното състезание е доста сложна, виновна и обемиста. Още повече, че за първи път Световно състезание се организира в две страни. От позиция на самите уредници, и на Световната федерация това нещо значимо. Провеждат се много срещи. Вървим с положителни крачки, ние се движим по график. Италианците малко закъсняват, само че тяхната стратегия е доста по-обширна. При тях откриващият мач ще бъде на стадиона в Рим. Така че към този момент се оправяме.”

„ Обезпечена е организацията. Привлекли сме хора експерти и експерта, включително и при маркетинга. Работим с компании, които са се потвърдили. Убеден съм, че ще се оправим.”

„ Напротив, не бяхме на загуба от организацията на Европейското състезание. Общо взето, салдото е позитивен. Дори успяхме част от приходите да ги разпределим сред клубовете. Затова се надявам да се оправим и тази година.”

„ Пламен Константинов и тимът имат една цел – да продължат и да заминат за Италия. това значи, че там ще продължи финалната борба за систематизиране на медалите сред 6-те най-хубави тима. Смятам, че е допустимо да се извикат най-хубавите състезатели. Ще пратим повиквателна до всеки състезател, който Пламен уточни.”

„ Казийски? Това не е затворена страница. Искам да подчертая, че българският народен тим е отворен за всеки роден играч, който е подготвен да играе за България. Тук към този момент опира до тяхното предпочитание, мотивация и подготвеност да го създадат. За да не дъвчем повече тази тематика, ще кажа, че съм в доста положителни връзки с Матей. Познаваме се от доста от дълго време, когато беше още млад играч. Където и когато съм могъл, съм му пособия. Никога не съм си влошавал връзките с него, нито пък Матей с мен. Нека да оставим нещата на мира и да не повдигаме тази тематика. Тя е много мъчителна и провокира реакции, от които нямаме изгода.”

„ Аз съм уверен, че имаме тим, който може да реализира доста добър резултат на Световното. Очаквам тимът да бъде мощно стимулиран. Дано успеем да притеглим към това събитие и тези играчи, които през последните години не получиха повиквателни или нямаха подготвеност. Това е най-голямото събитие за българския волейбол за доста години. Тук към този момент и работата на Пламен Константинов е доста значима.”

„ Защо женският отбор не съумява да оползотвори своя капацитет? Трудно обяснимо е за какво по този начин се получава при тях. Сега Решихме да подходим по друг метод. Преди постоянно поставяхме на треньорите краткосрочни цели и задания. Сега това, което следва, е да мотивираме състезателките с мисъл за идните Летни олимпийски игри. За да се реализиран признатите от УС цели и двата тима – мъжкият и женският – би трябвало да подобрят своя ранкинг. Мъжете са на 14-а позиция, а дамите са 17-и. Очаквам 6-8-о място от тях. Това е пътят, който би трябвало да следват. Убеден съм, че те, към този момент чертаейки своите стратегии, ще се постараят да го създадат. За първи път пред треньорите бяха сложени доста ясни цели и те би трябвало да преценяват дали могат да ги следват. Сега имаме такива генерации, че в случай че не успеем да ги класираме за Олимпиадата, ще си отидат без нито един орден от огромен шампионат.”

„ Иван Сеферинов е оптимист. Говорихме по тематиката за спора с капитана Елица Василева. Важното е, в случай че има някакво неразбирателство или разминавания и в случай че той бъде определен за старши треньор, той би трябвало да се оправи с това. Кога ще има нов селекционер при дамите? Те би трябвало сносно да помислят с какво се захващат. Ние поискахме по този начин, с цел да може Федерацията да е свободна да реши представянето и изключително при триумф да е свободна да търси други други възможности. Антонина Зетова, Иван Петков и Сеферинов имат време да обмислят своите щабове, което също е значимо. Очаквам през март да има решение.”

„ Това не е застраховка. Целият дълъг път го разделяме на стадии. Щом назначим един треньор, а той отиде на Европейско и стане 13-и, нормално самичък си подава оставката. Ние би трябвало да сме луди да сменим един треньор, който се е сработил със състезателките и си гони целите”, приключи Лазаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР