Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев не

...
Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев не
Коментари Харесай

Шефът на плуването: Aз работя безплатно като президент на федерацията

Председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев не вижда проблем в това да се дават хапчета в пластмасови чашки на състезателите. Той изясни, че е минимум отговорен за допинг абсурда от тази седмица. Както към този момент стана ясно, трима от националния ни тим са с позитивни проби - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

" Никога не съм бягал от отговорност. От много години е процедура да се дават хапчета в пластмасови чашки. Защо да я сменяме тази процедура, откакто до 4 февруари има над 200 негативни проби. Защо да променям практиката? Какъв е казусът? Не можем да всеки играч да даваме по четири кутии с витамини, тъй че аз не виждам проблем да се дават в чашки ", разяснява Аврамчев преди срещата с тримата плувци, дали позитивни проби, на която те ще бъдат изслушани.

" Ще забележим кой е отговорен, аз към момента не знам кой е. Досега нямаше проблем, че витамините се дават в чашки. Сега се появиха три позитивни проби. Всички доста добре знаят какво пият, тъй като в протокола се разписват преди да ги получат. Защо сами да си разопаковат витамините, те са в кутия по 200 броя. Не е казусът, че се дават с чашки. Прави се за облекчение на състезателите. Вие смятате ли, че има подобен вманиачен треньор, който да си дава на състезателите подобен препарат, в случай че ни следва европейско състезание!? ", обърна се Аврамчев към репортерите.

" Взимаме 1 милион от страната, само че го разпределяме в интерес на състезателите. Aз работя гратис като президент на федерацията. Не взимам заплата и не съм взел една стотинка. Правя го, тъй като обичам плуването. Ако има някаква виновност, най-малката виновност е в мен. Аз съм от 1996 година във федерацията, а в плуването съм от 1963 година - целият ми живот е минал тук. Всичко е било чисто и транспарантно, до момента в никакъв случай не са се намирали злоупотреби. Ние сме си заслужили този 1 милион с труда на момчетата и треньорите. Ние имаме три квоти за олимпиадата. За пръв път имаме толкоз медали от международно и европейско за младежи и юноши. На всички медалисти към този момент 15 години сме давали витамини в чашки и не е имало проблем, по тази причина за мен е потрес и ще направя всичко допустимо да намерим виновника. Аз съм минимум отговорен. Да не се изостряме, тъй като тече следствие, аз съм най-вече заинтригуван да се откри виновникът и той ще си понесе наказването ", добави Георги Аврамчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР