Председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски,

...
Председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски,
Коментари Харесай

Председателят на БАН и единствен кандидат за поста бе преизбран

Председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски, който бе и единственият претендент за поста, получи втори мандат отпред на институцията до 2024 година, реши общото заседание на Българска академия на науките за избора, провело се онлайн в понеделник.

Това е станало посредством тайното гласоподаване, извършено по авансово конкретизиран график.

Акад. Ревалски е избран отново на поста с поддръжката на 68 от 86 дали своят вот членове на общото заседание на Българска академия на науките. Подадени са били 9 бели бюлетини, 2 гласа са невалидни, а 7 души са дали своят вот с " не ".

В Програмата си за ръководство (2021-2024 г.) той залага на устойчивото развиване на човешкия теоретичен капацитет в академията, дейното присъединяване на учените от Българска академия на науките в иновационни разработки, още по-широко присъединяване на Българска академия на науките в просветителния развой на всички равнища.

Акад. Юлиан Ревалски е ръководител на Българската академия на науките от 2016 година, а в интервала 2013-2016 е бил шеф на Института по математика и информатика на Българска академия на науките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР