Председателят на Българска федерация по фехтовка Величка Христева беше избрана

...
Председателят на Българска федерация по фехтовка Величка Христева беше избрана
Коментари Харесай

Преизбараха българка в ръководството на световната фехтовка, мъжът на Ирина Винер остава шеф |

Председателят на Българска федерация по фехтовка Величка Христева беше определена за четвърти мандат като член на Изпълнителния комитет на Международната федерация по фехтовка на конгреса на организацията в Лозана.

Преизбирането на Величка Христева е самопризнание за българската фехтовка, за метода, по който се работи в страната ни и за достиженията на треньорите, съдиите и състезателите ни. Постът е поклон и към персоналния принос на Христева към развиването на фехтовката в България и към дейното й присъединяване в работата на Международната федерация по фехтовка.

За президент на Международната федерация по фехтовка за четвърти мандат беше избран отново Алишер Усманов. Бивш играч на сабя, съветският милиардер застана отпред на FIE през 2008 година, като преди този момент беше президент на Руската федерация по фехтовка и на Европейската конфедерация по фехтовка.

„ За мен е чест, че ме преизбрахте като президент на Международната федерация по фехтовка с поддръжката на международната фехтовална общественост, - сподели Усманов. – Фехтовката е по-силна от всеки път и се трансформира в световен спорт.

Програмите на Международната федерация и помощта за фехтовката в целия свят подкрепиха динамичното й развиване и растящата й известност като един от първите олимпийски спортове. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР