Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев

...
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът иска среща с кризисния щаб за компенсации заради скъпия газ

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев упорства още тази седмица да има незабавно съвещание на спешния щаб по енергетика с присъединяване на работодателските организации, на което да се обсъдят обезщетения за бизнеса поради високите цени на природния газ.

В изявление за Българското национално радио той посочи, че на тази среща би трябвало да се даде отговор на въпроса ще има ли газ за всички консуматори и на каква цена, защото към този момент има затворени предприятия.

" Респективно, в случай че няма (газ), по какъв ред ще се стопира той или лимитира като доставки, по какъв начин се урегулират връзките с " Газпром износ ", тъй че да не платим един милиард евро неустойки, " съобщи Васил Велев.

Велев е безапелационен, че танкерите с полутечен газ " не обезпечават цялото изчезнало количество ".

" За тримесечието октомври-ноември-декември декларираните количества са 9.5 тераватчаса. Азерският газ е 2,6 тераватчаса - т.е. 27,6% е обезпечен все още. Ако прибавим трите танкера - те са по 1,05 тераватчаса. Остава огромен дефицит ".

Търговете, които се организират през днешния ден, ще покажат " дали може да се обезпечи и на каква цена и недостигащото количество, " изясни ръководителят на АИКБ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР