Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев

...
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати единодушни: Минималната заплата да е необлагаема

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и ръководителят на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов изрекоха единомислещо мнение, че минималната заплата у нас не би следвало да се полза с налози.

„ Работодателите не сме срещу нарастването на минималната заплата и това ще стане в бъдеще, само че в този момент не е моментът за такава стъпка, защото поради рецесията с ковид икономиката  ни се е върнала на равнища от 2017 година Вместо това би трябвало да се намерения за вид, при който да се освободят получаващите минимална заплата от налог и по този начин да се усилят разполагаемите им средства “, сподели Васил Велев по време на телевизионно присъединяване в Би Ти Ви.

Неговото изявление беше посрещнато с утвърждение от Димитър Манолов.

През миналата седмица АИКБ излезе с доста остра позиция против актуалното ръководство на страната, като посочи засилващо се чувство за липса на господство на закона у нас и използване на рекетьорски практики от страна на страната.

„ Две неща са главните в позицията. Първо – без политическа интервенция в бизнеса – политиката няма място в предприятията. Поводът за това бяха изявления за наличие на страната в предприятия поради политически изяви на бизнесмени и мениджъри. Второто нещо е, че България може повече, ние изоставаме и аргументите за това закъснение сме ги изброили “, разясни Велев.

Някои от посочените в позицията аргументи са неналичието на електронно ръководство, енергоносителите се ценообразуват по непазарен принцип, приложението на законите е изборно, няма задоволително надзор върху публичните поръчки и корупцията се усеща всекидневно.

Той добави, че знае и за други случаи, при които има целенасочена акция на държавни структури против дадена компания, с изключение на нашумелия случай с „ Хиполед “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР