Председателят на асоциация Докосни дъгата д-р Денислава Ангелова бе удостоена

...
Председателят на асоциация Докосни дъгата д-р Денислава Ангелова бе удостоена
Коментари Харесай

Д-р Денислава Ангелова - първата жена в света с награда от Института за мир Перес в Тел Авив

Председателят на асоциация " Докосни дъгата " доктор Денислава Ангелова бе удостоена с влиятелна интернационална премия на гала в Плевен. Във Военния клуб в града на Панорамата тя одобри от Института за мир " Перес " /Тел Авив, Израел/ премията за приемливост " Woman of Valor ", което я трансформира в първата жена в света, получаваща сходно отличие от института.

„ Център за мир Шимон Перес” се намира в Яфа, Израел, и е самостоятелна нестопанска организация учредена през 1996 година от Нобеловия насител на премия за мир и някогашен президент на Израел Шимон Перес. Неговата цел е да разшири визията за хората в Близкия изток, които работят дружно за създаване на мир посредством обществено икономическо съдействие и развиване и взаимоотношение сред хората. Центърът за мир " Peres " разказва задачата си като " поощряване на дълготраен мир и прогрес в Близкия изток посредством поощряване на приемливост, икономическо и софтуерно развиване, нововъведения, съдействие и благоденствие - всичко това в духа на визията на президента Peres. Дейностите по създаване на мира в центъра на Перес попадат в следните области: земеделие и вода; Бизнес и стопанска система ; Гражданско лидерство; Програми на Общността в Jaffa; Култура, медии и изкуства, медицина и здравеопазване; Социални медии и осведомителни технологии (ИТ); Спорт. Изпълнителният съвет на Центъра е формиран от изпълнителни шефове, шефове и ръководители на разнообразни организации, както и учени, учени и публицисти.

Сред останалите отличени от института в международен мащаб личат имената на Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Саркози.

През последните 10 години доктор Денислава Ангелова осъществя над 30 акции и начинания, свързани със здравето, спорта, младежките политики, образованието, както и със съхранението на историческата памет и усилването на националната ни горделивост. През 2014 година основава Асоциация „ Докосни дъгата”, чиято съответна цел е „ Диабетът при деца и младежи”. Благородните дела, за които тя се бори, обаче непрекъснато се усилват и обгръщат разнообразни сфери. Сред тях са националната самодейност за основаване на училищен гвардейски отряди и оркестри в цялата страна; национална акция „ За нов живот” - първата и най-голяма дарителска акция за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България с диабет вид 1: националните планове " Младите хора - бъдещето на България - това сме ние " и " Мисия спорт на обичаните герои " ; националната акция „ Пресичай безвредно с Боби и Кели” и още десетки начинания.

Яков Джераси, ръководител на Ционистката федерация в България, връчи наградата на доктор Ангелова и изясни, че добродетелните качества, които има и всички нейни дела, са натежали за избора тя да бъде наградена от Центъра за мир тази година.

Събитието в Плевен бе с присъединяване на Националната гвардейска част, Първи училищен гвардейски оркестър при СУ " Иван Вазов " и Втори гвардейски училищен отряд при " ОУ " Д-р Петър Берон ". В салона на Военния клуб звучаха химните на България и Израел, както и обичаните песни " Моя страна, моя България " и " За теб, Българио ".

Сред специфичните посетители бяха съветникът на президента Илия Милушев, шефът на ОДМВР - Плевен Красимир Начев, проф. Виолета Йотова, общинският консултант Йордан Грижов, легендата на плевенския баскетбол Дарин Великов, наставникът на Спартак Александър Дяковски, шефовете на СУ " Иван Вазов ", ОУ " Д-р Петър Берон " и ОУ " Климент Охридски ", волейболен клуб " Олимпиец ", карате клуб " Спартак 14, представители на Габровския университет, МУ-Варна, ММС, детската клиника при УМБАЛ – Плевен И Спешна помощ, клубовете по акробатика и фехтовка в Плевен и други

По време на церемонията доктор Ангелова получи плакет и от името на командира на Националната гвардейска част в символ на благодарност за заслугите й във военно-патриотичното образование на децата и за активността й с гвардейските отряди.

Плакет бе връчен и от името на УМБАЛ „ Света Марина “, където доктор Денислава Ангелова започва своите начинания, свързани с диабета. Проф. Виолета Йотова прочете приветствен адрес от ректора на МУ-Варна и от шефа на болничното заведение, след което означи, че българското общество единствено би спечелило, в случай че има повече хора като доктор Ангелова.

Д-р Денислава Ангелова: Тази премия е на България

" Тази премия не е на Денислава Ангелова, тази премия е на България ", показа носителката на премията за приемливост „ Woman of Valor " на Центъра за мир „ Перес “ в Израел.

" Безкрайно благодаря на всички, които са ми помагали през годините. Искам да се извиня на моята щерка и моето семейство, тъй като аз не присъствам повече, в сравнение с е належащо и решенията ги взимам сама за всяка една акция и самодейност, без да ги координирам с тях и те би трябвало да се нагодят с мен. Безкрайно доста им благодаря за това, което те вършат за мен ", добави доктор Денислава Ангелова.

" Помолих Яков тази премия да бъде връчена в Плевен, в моя роден град, тъй като желаех да я ознаменувам с всички вас ", обърна се доктор Ангелова към присъстващите. Тя добави, че ще продължи по пътя, който е поела и се надява, че ще усеща поддръжката на своите близки й отсега нататък.

" Посвещавам тази премия на проф. Йотова от УМБАЛ " Света Марина " - Варна, тъй като това е дамата, която ми даде доста мъдрост и познания, научи ме да не се опасявам от диабета, научи ме да не се опасявам от любовта, научи ме да се боря и да построявам. Тази премия я обричам и на Втори училищен гвардейски отряд при ОУ " Д-р Петър Берон " и Първи училищен гвардейски оркестър при СУ " Иван Вазов " в Плевен. Благодаря на шефовете на двете учебни заведения, че са до мен във всяка една самодейност. Съвсем скоро ще създадем нещо доста хубаво и в ОУ " Климент Охридски ", загатна доктор Ангелова във връзка бъдещите си проекти в родния Плевен.

В словото си тя насочи признателност и към президента Румен Радев и администрацията му, Министерството на защитата, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Националната гвардейска част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР