Председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев е казал

...
Председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев е казал
Коментари Харесай

Опитва ли Спецсъдът нарочно да подлъже Иванчева и Петрова, за да ги върнат в затвора?

Председателят на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев е споделил на юристите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, че в 17:00 часа ще има съвещание и би трябвало да отидат, само че без да издаде документално позволение,
Това заяви някогашният пиар на столичния регион " Младост " и член на екипа на Десислава Иванчева Петър Кърджилов.
Биляна Петрова: „ Едва ли господин Ушев, който е арбитър и началник на съда не знае, че с цел да напуснем домовете си би трябвало да имаме документално позволение (съдът и Министерство на вътрешните работи работят с документи) и то да е изпратено и до 7 РПУ. Всичко друго би представлявало нарушение на мярката " домакински арест " и е мотив да бъдаем още веднъж арестувани и хвърлени в ареста. АСНС постоянно бърка - в понеделник имахме съвещание, с цел да си оправят неточност от 8 май 2019 година Но би трябвало ли НИЕ да плащаме за ТЕХНИТЕ умишлени или инцидентни ГРЕШКИ. ”
Всички помним инспекцията, която ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов стартира на 29 ноември 2018 година заради незаконните дейности на прокуратурата и АСНС, целящи да оставят двете в ареста. На 18 октомври, 2018 година първоинстанционният спецсъд със арбитър Иво Хинов промени мярката за неотклонение в домакински арест, с отсрочване една седмица, с цел да бъде разпитан и последния очевидец, чиновник на регион " Младост ", само че Апелативният спецсъд анулира определението и остави кметовете на Младост в ареста. На 16 ноември първоинстанционният съд още веднъж промени мярката в домакински арест, този път абсолютно и без отсрочване, само че апелативният съд стремително спря осъществяването.
Случаят с неиздаденото позволение от през днешния ден не е първият подобен. Биляна Петрова е имала остаряло позволение за конвоиране от времето, в което е била задържана. На 8 май, 2019 година е пусната под домакински арест дружно с Иванчева. На 14 май ѝ се постанова да отиде на обзор при доктор.
С юристите ѝ пускат молба за смяна на разрешението, само че арбитър Иво Хинов излиза в отпуск. От съда от съда казат на адв. Радост Ганчева, че не ѝ би трябвало ново позволение. Петрова се обажда в 7 РПУ, които ѝ изясняват, че това не е правилно и че те би трябвало да получат писмен документ от съда.
Днес Иванчева и Петрова, отхвърлят да изоставен домовете си без документално позволение. Надяват се, че за 3 часа съдът ще може да напише позволение и да го прати до 7 РПУ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР