Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че заради почивка

...
Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че заради почивка
Коментари Харесай

Глезотии на Иванчева отложили предаването на подкупа и ареста

Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев съобщи, че поради отмора на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева се е наложило отсрочване на предаването на подкупа и ареста ѝ.
По думите му Иванчева и заместичката ѝ Биляна Петрова си разрешавали " много капризи ". По тази причина антикорупцонният орган стартира да им прави цялостен финансов разбор. " Ще проверим всички банкови сметки, всички добити от тях парцели в България и в чужбина ", сподели Пламен Георгиев пред Нова телевизия.
Кметицата на " Младост " и заместничката ѝ бяха задържани зрелищно в центъра на София на 18 април. Те бяха упрекнати от прокуратурата в приемане на рушвет от 70 000 евро, от които 14 000 евро взел медиаторът Петко Дюлгеров , някогашен кмет на региона от листата на ГЕРБ. Тримата са в ареста, откакто съдът отхвърли да ги пусне.
Иванчева твърди, че това е режисура и отхвърля обвиняванията против нея. Посредникът на подкупа Дюлгеров пък се отхвърли от дадените в началото показания, откакто прокуратурата не спазила стихотворец ангажимент, по изказванията на юриста му. Той описа, че за първи път сигналът до ръководената от него Комисия, че е желан рушвет, е подаден на 2 февруари т.г Ваклин пристигна, срещнал се с нашите инспектори и подал сигнал до нас, изясни Георгиев.
Както стана известно, Ваклин е подал тъжба против бавенето на Иванчева в Административния съд не през август, както твърдеше, а едвам на 18 януари 2018 година Делото е планувано за началото на месец май. Ваклин не изчаква решението на съда, откакто е чакал по думите му 1 година кметицата да му подпише, а две седмици по-късно отива в антикорупционната комисия.
" Започваме да вършим цялостен финансов разбор на всички обвинени. Ще проверим всички банкови сметки, всички добити от тях парцели в България и в чужбина ", сподели още Пламен Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР