Председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви в телевизионно интервю,

...
Председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви в телевизионно интервю,
Коментари Харесай

Депутатите не знаят дали са проверявани от Антикорупционната комисия

Председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев разгласи в телевизионно изявление, че Комисията ревизира депутати от всички парламентарни групи по сигнали за корупция. Оказа се, че депутатите не знаят да са проверявани по каквито и да е сигнали. Някои от тях обаче обявиха, че нямат подозрение за корумпирани техни сътрудници.

Без информация за инспекции на депутати се оказаха и ръководещи, и съпротива. Тома Биков от ГЕРБ акцентира.

" Нямам концепция. Този орган е отвън обсега на Народното събрание ".

А Йордан Цонев от Движение за права и свободи даже посочи:

" Идеята на органа беше такава - да ревизира всички, за които има подозрение, за които има сигнали, само че на никое място в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните ".

Според Антон Кутев от Българска социалистическа партия Антикорупционната комисия би трябвало главно да ревизира за корупция ръководещите.

" Честно казано, за мен Комисията по корупция би трябвало да се занимава с всичко, само че основно с тези, които имат опция да упражняват корупция. Аз разбрах, че са имали инспекция дори и на Делян Пеевски, само че всичко е наред, тъй че явно Комисията работи ".

Депутатът от „ Обединени патриоти “ Славчо Атанасов съобщи, че има корумпирани депутати, само че не уточни имена и парламентарни групи:

" Само вижте костюмите и обувките на някои, с които вървят. С една депутатска заплата тези костюми не могат да се купят. Коментирам за сътрудници - народни представители, които карат коли за по 150 000 лв. ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР